Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Καιροί χαλεποί... Γιάννης Κωτσαδάμ

Pawel Kuczynski

Καιρο χαλεποί
Τ παλληκάρια εναι λειψά,
ο ρχόντοι μετρημένοι!
Θ ρθουν χαλεπο καιρο
στος ρημαγμένους τόπους…
Γιάννης Κωτσαδάμ [Σκληρο δρόμοι, θήνα, 2011.]


Ζούμε μεγάλες στιγμές. Ζούμε το αποτέλεσμα της πολυπαινεμένης μεταπολιτεύσεως. Ζούμε αυτά που «δίδαξε» και καλλιέργησε εδώ και 40 χρόνια η μεταπολιτευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία στον τόπο μας.
Και η σημερινή -πρώτη φορά αριστερά(;)- κυβέρνηση αποτελεί ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Ήρθε να μας θυμίσει, εν συντομία, όλα όσα δίδαξαν και έκαναν οι μεγαλοδημοκράτες-πράτες που κυβέρνησαν μετά την πτώση της «επάρατης».
Και μη νομίσει κανείς ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ή οι προηγούμενες βουλές είχαν καλύτερο επίπεδο. ΟΧΙ! Το ίδιο περίπου ήταν. Σήμερα, απλά, την έκαναν οι πονηροί και έμειναν κάποιοι περισσότερο γραφικοί-τριτοκοσμικοί να παριστάνουν τους υπουργούς και τους βουλευτές.
Ίδιοι είναι, γιατί οι ίδιοι τους ψηφίζουν. Ο ίδιος λαός έφερε στην εξουσία τον ΑΝΔΡΕΑ, το ΓΙΩΡΓΑΚΙ, τον ΑΛΕΞΗ και τ’ άλλα παιδιά…
Και το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
Μια κοινωνία που εξακολουθεί να θαυμάζει τους «θαυματοποιούς» και τους κόλακες, τους ψυχασθενείς και τους νάρκισσους, τους αμόρφωτους και τους αργόστροφους, τους απατεώνες και τα λαμόγια.
Μια κοινωνία που αρνείται να σκεφτεί και περιμένει από τον κάθε τενεκέ να της χαϊδέψει τα αυτιά λέγοντάς της ότι οι άλλοι φταίνε…
Και τι καταντήσαμε;
Μια κοινωνία ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΩΝ, τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια «αγορά», που βρίζει αυτούς που παρακαλάει να την δανείσουν. Και όλο αυτό το σκηνικό το περιγράφει με τη λέξη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!
Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ όμως, αν θυμηθούμε τα μαθητικά μας χρόνια, έβγαινε στο τέλος του μαθήματος και στη συνέχεια αλλάζαμε κεφάλαιο…
Δημήτρης Γ.

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις… Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε»
Γ. Σεφέρης
:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου