Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Κλείστε τουλάχιστο τα παράθυρα...Κ.Μόντης

Πωλ Σεζάν: Πιερρότος & Αρλεκίνος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ…

Όλα τα κόμματα στις ανακοινώσεις τους για την «μαύρη» επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, τονίζουν την τεράστια σημασία της Δημοκρατίας.

Κάρολος Παπούλιας: «Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή. Ήταν τραυματικό εθνικό βίωμα που δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου. Η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά».

Σίμος Κεδίκογλου: «Η μαύρη επέτειος πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε με τους αγώνες του Ελληνικού λαού το 1974 και θωρακίστηκε με την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, όμως ο αγώνας για την προάσπισή της πρέπει να είναι συνεχής».

ΣΥΡΙΖΑ: «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Μόνο η ιστορική εμπειρία της δικτατορίας και του μετεμφυλιακού κράτους που τη γέννησε, μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε δίκαια την περίοδο της μεταπολίτευσης, που παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις της, είναι η καλύτερη περίοδος του τόπου μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους».

ΚΚΕ: «Από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η χούντα για να βάλει τον λαό στο “γύψο” ήταν ο λεγόμενος “κομμουνιστικός κίνδυνος”. Οι διώξεις των κομμουνιστών και των πρωτοπόρων αγωνιστών, είναι πάντα ο προπομπός γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, που θίγουν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, του λαού».

ΔΗΜΑΡ: «Ειδικά σήμερα που τα νεοναζιστικά μορφώματα προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός».

ΣΧΟΛΙΟΝ…

Πολύ θόρυβο κάναμε, παιδιά,
απάνω σ' αυτή τη Γη,
πολύ θόρυβο για το τίποτα.
Κλείστε τουλάχιστο τα παράθυρα,
να μη μας ακούν.

Κ.Μόντης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου