Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ποσοστά...Αργύρης Μαρνέρος


ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ…

Στο δήμο Αθηναίων, μετά το 2011(Δήμαρχος Καμίνης) σημειώθηκε αιφνίδια άνοδος των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γέννησης, από 50 το 2011 σε 200 το 2012 και σε 400 το 2013. 

Η «δήμευση» των ακινήτων τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της μη καταβολής του φόρου. Αν δεν καταβληθούν οι φόροι (κάθε είδους φόροι και όχι μόνο ο ΕΝΦΑ), τότε θα πληρωθεί η αίρεση και είτε το ακίνητο του οφειλέτη του φόρου θα βγει στον πλειστηριασμό, είτε θα εκχωρηθεί αυτούσιο στο κράτος.

Χθες, στο “προγαμιαίο συμβόλαιοΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, υπάρχει και ο όρος 34. Στον όρο αυτό, που αφορά τη συμφωνία τους για τη μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρεται κατά λέξη: «Στόχος είναι, αφενός μεν η περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής, των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και της διαφάνειας, αφετέρου δε η συνταγματική επιστέγαση των διαρθρωτικών αλλαγών (δηλ ενσωμάτωση στο ελληνικό Σύνταγμα των επιταγών των μνημονίων.) που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός “κανονικού” ευρωπαϊκού κράτους στη χώρα μας».
Η επιτροπή των Πόθεν Έσχες της Βουλής εντόπισε μαύρη τρύπα στα οικονομικά πέντε βουλευτών στο πλαίσιο αναδρομικού ελέγχου που έγινε στα εισοδήματά τους. 

ΣΧΟΛΙΟΝ

Θέλουμε ποσοστά

απ'το γάλα μας.

Φώναζαν τα πρόβατα.

Θα είμαι γενναιόδωρος
μαζί σας είπε ο τσέλιγκας.

Θα σας δώσω ποσοστά

από το κρέας σας .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου