Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ψήφος στα 17... Κώστας Σοφιανός

Έκτωρ

Σκέφτομαι ότι είναι πολύ τσιγκούνικο αυτό το "ψήφος στα 17" -
ΨΗΦΟΣ από τα 7, θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί :
Είναι ο μόνος τρόπος για την επ΄άπειρον παραμονή στην εξουσία όλων των άθλιων δημαγωγών, κάθε χρώματος και κόμματος, που λυμαίνονται τη χώρα.
Με τους 17άριδες κινδυνεύουν να πάνε για μαλλί και νά γυρίσουν κουρεμένοι.
Σαράντα - δύο (42 !) χρόνια ταϊζουν τυφλό μίσος και επαναστατικά φούμαρα τους νέους, οι "διανοούμενοι" αλήτες,(όλων των παρατάξεων) που πλουτίζουν περικόπτοντας συντάξεις πείνας, από τις στήλες των κρατικοδίαιτων φυλλάδων και περιοδικών τους, των αφιονισμένων ραδιοφωνικών εκπομπών τους και τις ημιαγράμματες σχολές τους.
Θυμηθείτε και το ημερολόγιο με τις εμπρηστικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η Λέσχη των Αδολέσχων (ήδη επίσημον όργανον του κυβερνώντος κόμματος !) τον Γενάρη του 2009 στη μνήμη, υποτίθεται, του δολοφονημένου Γρηγορόπουλου, με σαφώς προτρεπτικό τίτλο "ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" !
Τώρα που εκείνο, (το κατά του "κατεστημένου" ευαγγελιζόμενο) μέλλον τους πλησιάζει, και αισθάνονται ήδη στα αλλοιωμένα προσωπεία τους (πέσανε βλέπετε οι μάσκες), τις καυτές ανάσες των ανεξέλεγκτων ομάδων κρούσεως που, υπό ποικίλες επωνυμίες και αιμοσταγή αρθρογραφία εξέθρεψαν, παριστάνουν "τους Γερμανούς", διαρρηγνύουν, απορρούντες τάχα, τα υπουργικά τους ιμάτια, και, όταν τους σπάνε και τους καίνε τα γραφεία, καλούνε, τι άλλο να κάνουν ;, τους τέως "μπασκίνες, γουρούνια δολοφόνους" και νύν "προστάτες του πολίτη" (ασυναγώνιστοι στα Οργουελιανά οι πασόκοι !), να "μαζέψουν τα παιδιά", ίνα πληρωθεί το υπό της υπεραιωνοβίου γεροντοκόρης (της ΕΣΤΙΑς) γραφέν, κατά του Ι. Πεσματζόγλου: Ο κύριος Πεσματζόγλου ανήκει στην κατηγορία εκείνων των πολιτικών, οι οποίοι, όντες εις την αντιπολίτευσιν εξωθούν τους νέους είς πράξεις, δια τας οποίας, όταν έλθουν εις την κυβέρνησιν, τους συλλαμβάνουν !
Θα ήταν όμως άδικο,και προπαντός ακοινωνιολόγητο, να ρίξουμε όλο βάρος στους πολιτικούς και στους εμετικούς θιάσους των "διανοουμενων" που τους περιλείχουν, μπας κι αρπάξουν κανένα κόκαλο.
Κάτι πολύ βαθύ και επίμονο συμβαίνει, κάτι που πάει πολύ πιο πίσω, κι απ΄την λεγόμενη "μεταπολίτευσή", (αφού αγαστά εν τέλει συμπολιτεύονται όλοι τους μεταπολιτευτικώς), κι απ΄ τα ''πέτρινα χρόνια'', κι απ΄ τον εμφύλιο, κι απ΄ το νεοελληνικό κρατικό μόρφωμα στο σύνολο του.
Κάτι βαθύ και επίμονο, όπως ο αξερίζωτος και καθολικός νεοελληνικός κομφορμισμός.
Αλλιώς που να αποδώσει κανείς την ταχύτατη προσωπική φθορά ΓΑΠ, Κώστα Καραμανλή, Σαμαρά, Τσίπρα και, από κοντά (το πράγμα φαίνεται !) του Κυριάκου Μητσοτάκη, φθορά ανθρώπων νέων, μάλλον προικισμένων (με πρώτον τον Τσίπρα, προφανώς), και με λαμπρές σπουδές (εκτός Τσίπρα, δυστυχώς) που πήραν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου, υποσχόμενοι, να τον αλλάξουν, να τον ανεβάσουν, να τον απαλλάξουν από τα βάρη αιώνων που τον εμποδίζουν να πάει πράγματι και σταθερά μπροστά, και όχι μόνον δεν άλλαξαν τον τόπο, παρά άλλαξαν αυτοί και ξέχασαν όχι μόνο όσα έλεγαν αλλά και ό,τι, νέο και άξιο και καλό υπήρξε καθένας τους, και πολιτεύτηκαν, και πολιτεύονται, ίδια κι όμοια, με τους προηγούμενους και τους προπροηγούμενους, δίχως καν, μάλιστα, να ‘ναι σε θέση να κουμαντάρουν τα μαγαζιά τους, όπως εκείνοι , (όπως γερο Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου).
Όχι, δεν εξηγείται αλλιώς, κάτι από βαθιά ερχόμενο μας προσδιορίζει όλους, γι αυτό και η διάχυτη διαφθορά, όλων προς όλους σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πεδία.
Κώστας Σοφιανός

Πηγη: από τη σελίδα του Κώστα Σοφιανού στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου