Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αβεβαιότητα... Νίκος Γρηγοριάδης

Paul Torres: Bad Signal

Νέα κυβέρνηση λοιπόν…
… νέα κυβέρνηση που φέρνει μαζί της τον αέρα του νέου, του φρέσκου, του νικητή…
Κι εμείς… με συγκίνηση καλωσορίσαμε τους «νέους» υπουργούς, με το «νέο» παρελθόν…
… γνώστες προσωπικότητες που μας κλείνουν το μάτι και μας διαβεβαιώνουν ότι…
… το ΠΑΣΟΚ πότε δεν πεθαίνει…
π.χ.
Μ. Μπόλαρης: Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ… (2004, 2007, 2009, 2012) και υφ. Οικονομίας το 2009 και υφυπουργός Υγείας το 2011. Θ Τζάκρη: Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2004 και το 2009 υφ. Εσωτερικών. Ν. Κοτζιάς: Στενός συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΠΑΣΟΚ. Ν. Παρασκευόπουλος: Την περίοδο 1993-1995 σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουβελάκη. Ν. Τόσκας: Ο υποστράτηγος, επικεφαλής του Γραφείου του κ. Π. Μπεγλίτη από το 2009 ως 2011. Ηταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠαΣοΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009. Π. Κουρουμπλής: Τρεις φορές βουλευτής  με το ΠΑΣΟΚ. Γ. Κατρούγκαλος: Νομικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου (1994, 1997-2002). μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών. Δ. Μάρδας: Γεν. Γραμμ. του Υπ. Εμπορίου την περίοδο 2000-2002, εντασσόταν στο επιτελείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Γ. Σταθακης: Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας 1989-90 στο πλευρό του Γ. Γεννηματά στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Χ. Σπίρτζης: Μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του οποίου τον Ιούλιο του 2010 εξελέγη πρόεδρος του ΤΕΕ. Π. Σγουρίδης: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1989 συνεχώς, μέχρι το 2009 και για μία περίοδο αντιπρόεδρος της Βουλής.

                      ============

«Είναι τόσο πολλά τα στελέχη του βαθέος ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατά κάποιον τρόπο αποτελούν μία ακόμα συνιστώσα του. Αυτή, η δέκατη τρίτη συνιστώσα, μπορεί να είναι μεν άτυπη αλλά είναι μεγαλύτερη από τις άλλες δώδεκα μαζί και αποτελείται από στελέχη εμπειρότατα στον κομματικό έλεγχο του κράτους».
«Από τις 6 Μαΐου και μετά συνεχίζονται οι μετακομίσεις στελεχών και συνδικαλιστών του βαθέος ΠΑΣΟΚ, ατομικά και ομαδικά, για να προσελκυστούν περισσότεροι ψηφοφόροι».
«Στην Ελλάδα της κρίσης, αυτή η πολυπλόκαμη και μαφιόζικου τύπου οργάνωση κυριολεκτικά παίζει τα ρέστα της, με σκοπό να διατηρηθεί η σοβιετικού τύπου κλεπτοκρατική οικονομία με δανεικά. Στηρίζει έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πιστεύει ότι από τον Αλέξη Τσίπρα θα έλθουν καλύτερες μέρες για νέα πλιάτσικα.»
Απόστολος Δοξιάδης, Μάιος 2012, εφ. Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΟΝ…

Αβεβαιότητα
Δεν μπορώ ακόμα
να σας βεβαιώσω αν
καινούρια ιδέα είναι
εκείνη που εμφανίζεται αιφνιδίως
ή η άλλη που
βαρέθηκε πια
και φεύγει

Νίκος Γρηγοριάδης, περ. Πλανόδιον, τx. 15, Δεκ. ‘91



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου