Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κοχλάζει... Άννα Πετράκη

Armando Huerta

Έντιμοι και φιλαλήθεις πολιτικοί ταγοί…

ΟΙ ΠΡΩΗΝ…

13 /1/10, Γ. ΠαπανδρέουΔεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη».


Ιούνιος 2011, Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό θεμελιώδες αγαθό».
Σεπτέμβριος 2011, Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν πιστεύω στο να επιβάλλονται φόροι μέσω της ΔΕΗ, όμως στην παρούσα φάση που βρίσκεται ο τόπος πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα».

ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΝ…

Οκτώβριος 2011, Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρώτος στόχος είναι η άρνηση του Μνημονίου. Την κόλαση δεν τη διαπραγματεύεσαι. Τι να διαπραγματευτείς;».
Μάρτιος 2015, Αλέξης Τσίπρας: «Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση θα συζητήσει μία νέα συμφωνία για την ανάπτυξη που θα περιέχει και την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους».

Ιανουάριος 2015, Αλέξης Τσίπρας: «Δέσμευση μας είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Το 2015 δεν θα πληρώσει κανείς ΕΝΦΙΑ».
Απρίλιος 2015, Αλέξης Τσίπρας: «Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας. Αν δεν καταφέρουμε, θα πάει για το 2016».

Ιανουάριος 2015,Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν θα πάρουμε τη δόση. Διότι αλλιώς αυτό θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη συνέχιση του προγράμματος».
Απρίλιος 2015, Γιάνης Βαρουφάκης: «Ζητάμε μερική εκταμίευση της δόσης έναντι μικρότερης λίστας μεταρρυθμίσεων».

Ιανουάριος 2015, Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η δική μας αταλάντευτη θέση και η αδιαπραγμάτευτη θέληση μας είναι να καταργήσουμε μία προς μία τις μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Μάιος 2015, Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου "...με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΟΝ…

«Κοχλάζει...»
Κοχλάζει τὸ ψέμα
καὶ μέσα του πνιγόμαστε
θαρρῶντας πὼς ἡ γλυκιὰ αὐταπάτη
θὰ διαρκέσῃ καὶ θὰ μᾶς προστατέψῃ
ἀπὸ μιὰν ἀλήθεια,
ποὺ εἴμαστε ἀδύναμοι
νὰ τὴ δεχτοῦμε, κι ἂς οὐρλιάζῃ
χαμένη, μέσα σὲ λυγμούς.

Σὰ δὲν ἀντέχουμε νὰ τὴν ἀγγίξουμε,
προσκυνητὲς γινόμαστε στὸ ψέμα,
μ’ ὅλο ποὺ ξέρουμε πὼς πλάι μας,
ἀμετανόητα θεριά,
μασκαρεμένα σὲ ἀμνούς,
μὲ λέξεις ἀγαποῦν,
μὲ πράξεις σὲ συντρίβουν.

Ἄννα Ε. Πετράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου