Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Χιτλερικά πειράματα... και Τάσος Κουράκης

Σταύρος Κιουτσιούκης
ΕΙΔΗΣΙΣ…

Αρ. Μπαλτάς, υπουργός Παιδείας: «Σχεδόν χιτλερικό πείραμα τα... Πειραματικά Σχολεία». 19/02/2015 protothema.gr

Χιτλερική πρακτική θεωρεί την ανάδειξη των αρίστων μέσω εξετάσεων ο νέος υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς. «Αυτά είναι Χίτλερ» είπε. 19/2/15, Kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ… 1ον

Η συμβουλή του Θρασύβουλου στον Περίανδρο
Ο Ηρόδοτος μας αφηγείται ότι ο Περίανδρος (τύραννος της Κορίνθου 625- 585 π.Χ.) έστειλε άνθρωπό του στον τύραννο της Μιλήτου Θρασύβουλο , για να μάθει πώς θα διατηρήσει σταθερό το καθεστώς του: «Κι ο Θρασύβουλος, πήρε τον άνθρωπο που ήρθε από τον Περίανδρο έξω από την πόλη, κι αφού μπήκαν σε χωράφι με σπαρτά, από τη μια διέσχιζε τα μεστωμένα στάχυα, ρωτώντας και ξαναρωτώντας και μπερδεύοντας τον απεσταλμένο, ποιος λόγος τον έφερε από την Κόρινθο, κι από την άλλη, έτσι κι έβλεπε κάποιο στάχυ να υψώνεται πάνω απ' τ' άλλα, το τσάκιζε, και τσακίζοντάς το το έριχνε καταγής, συνεχώς· μ' αυτό τον τρόπο τα πιο καμαρωτά και τα πιο ψηλά στάχυα τα ρήμαξε».
Ο απεσταλμένος του Περίανδρου δεν κατάλαβε το νόημα της συμπεριφοράς του Θρασύβουλου και νόμισε πως είχε πάθει κάτι το μυαλό του. Όταν όμως επέστρεψε στην Κόρινθο και διηγήθηκε στον Περίανδρο τα καθέκαστα, ο Περίανδρος κατάλαβε ότι ο Θρασύβουλος τον συμβούλευε πως έπρεπε να σκοτώνει τους καλύτερους πολίτες, αυτούς που ξεχωρίζουν από τους άλλους. Από τότε έδειξε τη σκληρότητά του απέναντι στους συμπολίτες του σ' όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

ΣΧΟΛΙΟΝ…2ον

Ενναμε τα αιδοία μας καταργντας την εσοχ της και την εξοχ μου
κατακτντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχ και η γυναίκα εσοχ με
πλρωση
Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με
Θτα κεφαλαίο

Τάσος Κουράκης, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου