Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αγωνίζομαι να γυρίσω σελίδα... Χάρης Μελιτάς

Έκτωρ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ EUROGROUP

Το Eurogroup αποφάσισε να διατηρήσει τη λεγόμενη τρόικα, η οποία πλέον θα αναφέρεται ως «θεσμικοί παράγοντες» ή απλά «θεσμοί».
Το Eurogroup εξασφάλισε τη συγκατάθεση της Ελλάδας σχετικά με την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης, αλλά δεν θα αποκαλείται πλέον «πρόγραμμα».
Το Eurogroup έδωσε στην Ελλάδα διορία μέχρι τη Δευτέρα για να διαλέξει τα δικά της μέτρα λιτότητας. (Και τελικά ίσως καταφέρει να εξασφαλίσει ευελιξία σχετικά με τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος).
Το Eurogroup αποφάσισε ότι οι πόροι, που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμοι στο πρόγραμμα-μαξιλάρι του HFSF (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), να χρησιμοποιηθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την κρίση της ΕΚΤ. Η Ελλάδα, απλώς θα παρατηρεί.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ…

Γιάνης Βαρουφάκης: «Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup, ώστε να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη». 20/2/15,Reporter.gr

Για αλλαγή σελίδας έκανε λόγο η ελληνική κυβέρνηση, λίγο μετά την επίτευξη συμφωνίας, στο Eurogroup, για παράταση της δανειακής σύμβαση... 21/2/15, NewsBomb

Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων». 21/2/15, thetoc.gr

«Εμπιστοσύνη από τις Βρυξέλλες», τιτλοφορείται ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel».21/2/15, Kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ…

Ο πιανίστας
Αγωνίζομαι
να γυρίσω σελίδα
ολομόναχος

Χάρης Μελιτάς, Πατέ στρουθοκαμήλου, Αθ. 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου