Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

40 χρόνια κι ακόμα χορεύουν...


ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ

Σαν σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρουσίασε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Έκθεση ιστορικού υλικού, διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου,1 έως 7 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ζάππειο, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και 50 χρόνων από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, με θέμα: "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή"

Κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, θα διαμορφώσουν με την έκθεσή τους ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο θα αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας.

ΣΧΟΛΙΟΝ

Γίνεται κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981. Τι σημαίνει αυτό, κύριε μαλάκα Έλληνα; Τι σημαίνει αυτό, κύριε μαλάκα ψηφοφόρε; Ότι η νέα κυβέρνηση παραλαμβάνει το μπουρδέλο μ’ αυτή τη χασούρα. Τόσα χρωστάμε.

Παρακάτω. Ποιο είναι το χρέος, εννοώ το καθήκον της νέας κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ του λαοπρόβλητου Ανδρέα Παπανδρέου;
Να μειώσει τα κερατιάτικα της προηγούμενης κυβέρνησης ΚαραμανλήΡάλλη. Όχι να αυξήσει το μείον του δημόσιου ταμείου.

Στις 5 Αυγούστου, του 1983, ο τσάρος της οικονομίας Γεράσιμος Αρσένης, που έφερε από την Αμερική ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε: «Το χρέος της Ελλάδος το 1982 αυξήθηκε κατά 17,5% σε σύγκριση με το 1981 και έχει φθάσει τα 6,6 δις δολάρια». Φοβερά πράγματα.
Παρακάτω. Στο πρώτο κιόλας χρόνο του το ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα σε θέλει όλη η χώρα, έκανε τη πρώτη χοντρή ζημιά. Το 1982, λοιπόν, έκλεισε με την Ελλάδα μέσα 6,6 δις δολάρια, δηλαδή με 4,92 δις ευρώ.

Ξέρετε πόσο έφθασε το δημόσιο χρέος επί Γιωργάκη Παπανδρέου το 2011; Ξεπέρασε τα 440 δις ευρώ. Φοβερά πράγματα.
Όλοι οι πρωθυπουργοί χρέωναν την Ελλάδα περισσότερο από τον προηγούμενο! Ποιος το λέει αυτό; Τα νούμερα.
Για να κάνουμε ταμείο. Την Ελλάδα την πήδηξαν τα παιδιά της. Οι δικοί της. Το παραμύθι της ξενοκρατίας δεν παίζει. Οι Τούρκοι φταίνε μέχρι το 1821. Οι Άγγλοι μέχρι το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Αμερικάνοι μέχρι και τη χούντα. Και σήμερα ένοχοι είναι οι Ευρωπαίοι, Μέρκελ και σια. Η αλήθεια είναι ότι αντί της πατριδοφιλίας έπεσε αιμομειξία. Βαρβάτη. Και εν ψυχρώ.
 Έλληνες έβγαλαν στο κλαρί την Ελλάδα.
Αν δεν υπάρχουν τα άντερα και σε τούτες τις μέρες να πεις την αλήθεια, που είναι η ύστατη άμυνά σου, τότε δεν σε σώζουν ούτε τα ατσαλένια σώβρακα με παραπλανητικές κωλοτρυπίδες.

Έλληνες, πολιτικοί και πολίτες, Έλληνες πρωθυπουργοί και Έλληνες ψηφοφόροι την πήγαν τη δουλειά στο… όπως πέσουμε. Σπρωχνόμαστε και ό,τι προλάβει να αρπάξει ο κώλος μας.
Συνειδητά. Επειδή έτσι την έχουμε δει μια ζωή στην πολύκλαυστη Ελλάδα. Και ποτέ δεν αφήνουμε στην άκρη τα κωλομπαρίστικα. Ομιλούμεν για ανεπανάληπτη πούστικη συνωμοσία κομμάτων και λαού.
Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του οργίου ουδεμία ευθύνη αναγνωρίζουν για το ξέσκισμα. Την παγκόσμια ξευτύλα της χώρας. Οι ίδιοι, και οι μεν και οι δε, και οι μεν δε, όλοι τους, θέλουν την Ελλάδα αβάτευτη, αχάλαστη, άτρυπη, απούτσωτη, αταύρωτη.
Ξηγιούνται έτσι, σα να είναι εκτός παιχνιδιού, εκτός πολιτικής. Και το ρίχνουν σε κόντρες αφηρημένη τέχνη. Στο όνομα της σωτηρίας.
Φοβερά πράγματα. Πούστεψαν την Ελλάδα, την καταξέσκισαν, και στο παίζουν «αδερφομάνες». Έτσι αποκαλούν τους προστάτες των ομοφυλοφίλων. Δεν ξανάγινε. Να κλαις για την αγριοτσαπέλα που εσύ την έσπρωξες στο καλντερίμι, και την έκανες σκέτη Λουλού και Τζιγκολελέτα. Ποιοι υπέγραψαν να πάρουμε τα δάνεια; Ξανά μανά δάνεια.
Κι ο  Γ. Παπανδρέου ήθελε να σώσει την Ελλάδα... Από το κακό που δεν προκάλεσε ο ίδιος…, ούτε το ΠΑΣΟΚ…, ούτε ο πατέρας του…, ούτε οι Παπουτσήδες…, οι Καστανίδηδες…, οι Ρέππες…, όλοι αυτοί
που κατακυριάρχησαν  στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1974, είτε ως κυβέρνηση έχοντας το μαχαίρι…, είτε ως αντιπολίτευση το τσεκούρι…, πίσω και σας φάγαμε
Η μάστιγα της πασοκικής αθλιότητος βρισκόταν στη βάση. Τις πιο αηδιαστικές ακρίδες κομματικής φαντασίας έβρισκες στη Μεγάλη Φάρα Αρπακτικών, στα στελέχη Γ-Δ επιπέδου του ΠΑΣΟΚ. Ξεπάτωσαν το Δημόσιο, το σμπαράλιαζαν σκέτα ανακόντα τα λαμόγια της πράσινης αλλαγής σαν αντιδεξιοί, αντιχουντικοί, αντιδυτικοί.

Τους έλεγαν «πρασινοφρουρούς» από το 1981, με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981. Κέρδισαν τις εκλογές και από την ίδια ημέρα αμολύθηκαν στον κρατικό μηχανισμό κι είχαν συμπεριφορά ιδιοκτήτη. Ότι είναι δική μας η Ελλάδα. Και είναι ακόμα δική τους. Από το πάγκο τους θα περάσει ο Σύριζα για να πάρει την εξουσία.
Όσοι υπηρέτησαν τα πασοκικά τάγματα διαφθοράς και δεν έχουν αποστρατευθεί φοράνε ακόμα φανέλλα αριστερού- προοδευτικού
και γυροφέρνουν τα ανύπαρκτα σύνορα του Σύριζα. Κάποιοι ήδη τη χώθηκαν.
Φθάσαμε στην ώρα για τη χαριστική βολή. Για το τέλος. Κι ακόμα η αλήθεια δεν λέγεται. Όλοι οι πρωθυπουργοί το ξέρανε στον καιρό τους. Και με μόνο άλλοθι ότι ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια, απέφευγαν κάθε προειδοποίηση γι’ αυτό που έρχεται.

Και ο καθένας έδινε και μια σπρωξιά να κυλήσει η Ελλάδα προς τον γκρεμό. Παιδιά! Της Ελλάδος παιδιά. Παιδιά, βουρ στον πατσά! Έτσι έγινε.

apodytiriakias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου