Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η ηλιθιότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα...Carlo M. Cipolia



ΔΗΛΩΣΙΣ…

Πρόταση του Σταύρου Τσακυράκη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι.
Ο κ. Σ. Τσακυράκης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ιστότοπο metarithmisi.gr περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για σημαντικές αλλαγές οι οποίες, κατά την άποψή του, θα αλλάξουν την Ελλάδα: «Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου».27/4/14 news123

ΣΧΟΛΙΟΝ…


«Πιστεύω ακράδαντα πως η ηλιθιότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπινων ομάδων και κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την κοινωνία, ενώ η πιθανότητα να είναι ηλίθιος κάποιος είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ιδίου ατόμου». 
Carlo M. Cipolia (Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Εκδ.ΚΕΔΡΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου