Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η Αρετή...Γιώργος Βαρθαλίτης

Victoria Ivanova



Η ΕΙΔΗΣΙΣ…
Συμφώνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Μονάχου η οποία έχει καταστεί αμετάκλητη, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της SIEMENS κύριος Μιχάλης Χριστοφοράκος ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ των πολιτικών κομμάτων...
Στην ανωτέρω δικαστική απόφαση, περιγράφεται όλος ο παραβατικός τρόπος συμπεριφοράς των πολιτικών κομμάτων… «Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάνουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων και από εκεί ενδεχομένως να μοιραστούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτόν οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχανε συμφωνήσει, θα ασκούσαν ο καθ’ ένας επί των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτoύς, να χρησιμοποιούν την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής [του C4I] κατά τέτοιο τρόπο, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρίας SIEMENS, ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους.»
13-08-2009  ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο ΝΟΜΟΣ…
Άρθρο 159 παράγραφος 5 του Π.Κ.: «Όσοι έχουν καταδικαστεί για δωροδοκία υφίσταται και τις συνέπειες του άρθρου 63 παράγραφος 1 του Π.Κ. [… οι καταδικασθέντες για δωροδοκία, χάνουν οριστικά τα αιρετά δημόσια αξιώματα που κατέχουν, καθώς επίσης αποστερούνται και των πολιτικών τους δικαιωμάτων από ένα έως πέντε χρόνια όπως και άρθρο 61 του Π.Κ. ορίζει.]»


ΣΧΟΛΙΟΝ…

Την Αρετή στης πόλης είδα χθες τη μέση,
μαυροντυμένη, σκυθρωπή, γεμάτη θλίψη.
Τι έπαθες, ρώτησα. Κι εκείνη μου είπε: στέκουν
η Τόλμη, η Γνώση, η Φρονιμάδα στις γωνίες,
η Άγνοια κυβερνά κι η Μέθη κι η Δειλία.

Βαρθαλίτης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου