Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Ένδεια...ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ

Η σημαντική αύξηση της ένδειας μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας είναι μια από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, σύμφωνα με την ετήσια επισκόπηση της Κομισιόν για τις εξελίξεις στην απασχόληση και τις κοινωνικές προκλήσεις, επισκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. 21/1/14 naftemporiki.gr
Το σχέδιο γνωμοδότησης της Ευρωβουλής διαπιστώνει ότι «τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (η ΕΚΤ, η Επιτροπή και το Εurogroup) είναι πλήρως συνυπεύθυνα για τους όρους που επιβάλλονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και, συνεπώς, για τις κοινωνικές τους συνέπειες». 21/1/14 naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ

«Από τα δύο, μάλλον η OΝΕ και όχι η πολιτική ένωση αποτελούσε την άμεση απειλή. Το πιο δυσάρεστο ήταν ότι οι άλλοι που συμφωνούσαν μαζί μου είχαν κάποιους λόγους για τους οποίους δεν ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους και προτιμούσαν να αφήνουν εμένα να δέχομαι τις επικρίσεις.
Oι ασθενέστερες οικονομίες θα καταστρέφονταν από το ενιαίο νόμισμα, αλλά είχαν την ελπίδα να λάβουν σημαντικές επιδοτήσεις ώστε να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Η Ελλάδα αποτελούσε κλασική περίπτωση. Είχα πλέον συνηθίσει στην αμέριστη ελληνική υποστήριξη σε οποιεσδήποτε φιλόδοξες προτάσεις γίνονταν από την πλευρά της Γερμανίας»

Μ. Θάτσερ από το βιβλίο της «The Downing Street Years», όπου περιγράφει τα χρόνια της πρωθυπουργίας της. (Κεφάλαιο 25 με τίτλο «Το εξπρές της Βαβέλ - Oι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα: 1987-1990»).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου