Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Με ελαφρά πηδηματάκια...

Ν.Γύζης=Μετά την καταστροφή των Ψαρρών

Αφού υπέγραψαν τα μνημόνια, κάνουν πως δε γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί. Η ώρα των πλειστηριασμών έφτασε και οι συγκυβερνώντες - που το γνωρίζουν - κάνουν πως αντιδρούν και μέσω των συστηματικών ΜΜΕ δείχνουν μια αγανάκτηση προς την τρόικα και ότι στυλώνουν δήθεν και τα πόδια απέναντι στα απαράδεκτα μέτρα που ζητεί.
Οι ακριβοπληρωμένοι τηλεαστέρες των δελτίων παρουσιάζουν μια μαχόμενη συγκυβέρνηση έτοιμη να πέσει κιόλας εάν χρειαστεί, για το καλό των πολιτών. Παρουσιάζουν μια ματωμένη από καυγάδες με την τρόικα συγκυβέρνηση έτοιμη να την στηρίξουμε κιόλας μετά τη συντέλεια που έρχεται.
Το αν θα πέσει ή όχι η συγκυβέρνηση από πασόκους ή νεοδημοκράτες βουλευτές είναι το λιγότερο που θα πρέπει να ενδιαφέρει τους πολίτες. Το εάν όμως θελήσουν να φύγουν " με ελαφρά πηδηματάκια" όπως λέει και ο λαός είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί. Τη φυγή τους, την ώρα που το καράβι βουλιάζει να τη θεωρήσουμε δεδομένη, γιατί οι πολιτικοί που δρομολόγησαν την κρίση, έβαλαν τη χώρα σε μεγάλους μπελάδες και σε χρόνια φτώχεια.
Μην πιστέψετε ούτε στιγμή ότι στυλώνουν τα πόδια απέναντι στην τρόικα. Υπέγραψαν για τα χειρότερα, υποδούλωσαν χωρίς τύψεις τη χώρα και θα πρέπει να απολογηθούν γι΄αυτό. Μαζί τους και οι δημοσιογράφοι - αστέρες των δελτίων ειδήσεων και εκπομπών που συνειδητά παραπληροφόρησαν την κοινή γνώμη επί τρία χρόνια επιβάλλοντας ως μονόδρομο τα μνημόνια. Με χρυσά γράμματα θα γραφτούν στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας οι πιο ακριβοπληρωμένοι αστέρες με το πιο παραπληροφορημένο κοινό.
Ας προσέξουμε μη και φύγουν νύχτα λοιπόν, πολιτικοί και δημοσιογράφοι ,μη δρομολογήσουν τη φυγή τους μετά την κρίση ,γιατί το μόνο που ξέρουν είναι.... όχι να στυλώνουν τα πόδια και να πολεμούν, αλλά να χτυπούν τα ποδαράκια στο πάτωμα σαν τα παιδάκια όταν τους παίρνουν τις λιχουδιές.


Της Δήμητρας Σωτηριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου