Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Είναι η βαρβαρότητα... Οδ. ΕλύτηςΑΠΌ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ

«Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους», διεμήνυσαν οι Τροϊκανοι προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2012  Η μηνιαία οικογενειακή δαπάνη μειώθηκε κατά 31,8% από όταν ξέσπασε η κρίση Κατά 22,6% λιγότερα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση ως κύρια πηγή θέρμανσης.

Αυξήσεις-φωτιά στα διόδια(60%)από τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το δεύτερο κύμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο.

Συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιοι όροι (μείωση μισθών κλπ) της Τρόικας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση του Γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέας Φίσερ.


ΣΧΟΛΙΟΝ…

«Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις.
Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.
Οπότε αναρωτιέται κανείς: Για τι παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας;
Παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν.
Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα.
 Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη. Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό.
 Είναι η αμάθεια και το σκότος.
Ότι οι λεγόμενοι «πρακτικοί άνθρωποι» -κατά πλειονότητα, οι σημερινοί αστοί- μας κοροϊδεύουν, είναι χαρακτηριστικό. Εκείνοι βλέπουν το τίποτα. Εμείς το πάν. Που βρίσκεται η αλήθεια, θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα ‘μαστε πια εδώ.
Θα είναι, όμως, εάν αξίζει, το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς. Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας -και της εποχής μας.»

Από συνέντευξη του ΟΔ. ΕΛΥΤΗ στη Σούλα Αλεξανδροπούλου.

Η Καθημερινή, 2/11/1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου