Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Ανήθικη σκέψη...ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ…

Β. Πολύδωρας: «Λενινιστική η αναφορά Στουρνάρα στο ΦΑΠ»

«Μια τέτοια τοποθέτηση, πέραν του ότι είναι παντελώς ανακριβής και αβάσιμη, κρύβει και μια ιδεολογική στάση λενινιστικού τύπου (όπως φαίνεται στο διάταγμα “περί γης” ή “περί απαλλοτρίωσης γαιών” του Συνεδρίου των Σοβιέτ στο Σμόλνι της Πετρούπολης της 8ης Νοεμβρίου 1917), πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν». Τάδε έφη ο Β. Πολύδωρας, σε ερώτησή του που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, αναφερόμενος στην κυριακάτικη ομιλία του υπουργού Οικονομικών για τον φόρο ακίνητης περιουσίας.
Ο Βύρων Πολύδωρας χαρακτήρισε παντελώς ανακριβή έως και συκοφαντική για τη μεσαία τάξη, την αναφορά Στουρνάρα, ο οποίος στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε χαρακτηρίσει τον φόρο στην ακίνητη περιουσία «τον πιο δίκαιο απ' όλους» και είχε υποστηρίξει πως «όλες οι προηγμένες χώρες -και ακόμα περισσότερο οι αγγλοσαξονικές που είναι η Μέκκα του καπιταλισμού- στηρίζονται σε τέτοιους φόρους».
«Μια τέτοια θέση ισοδυναμεί προς τιμωρία των δύσμοιρων “νοικοκυραίων” δημιουργών-πολιτών, των “μερμηγκιών”, κατ' αντίθεση προς τους “τέττιγγες” της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης. Σε μια τέτοια προσέγγιση, ενυπάρχει και μια ανήθικη σκέψη, εντελώς συκοφαντική για τη μεσαία τάξη εν τω συνόλω της, ότι δηλαδή αυτό που έχτισαν ή αυτό που απέκτησαν από κληρονομιά ή γονική παροχή οι εν λόγω ιδιοκτήτες είναι προϊόν φοροκλοπής ή φοροδιαφυγής ή άλλης παράνομης και αθέμιτης συμπεριφοράς».
Και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιες χώρες της ΕΕ επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας με μόνο κριτήριο την απλή κυριότητα (και όχι την εκμετάλλευσή της), και γιατί υπάρχει «προκλητική βραδύτητα» στην είσπραξη εσόδων από πηγές όπως η λίστα Λαγκάρντ, οι λίστες εξαγωγέων συναλλάγματος και οι υπεράκτιες εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΟΝ

«Μπάσταρδοι, ψεύτες, κλέφτες, πόρνοι»


Κ. Παλαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου