Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Εξεγείρατε τους μαχητάς...

Ν.Λύτρας=Η Αντιγόνη μπροστά στον νεκρό Πολυνείκη 
                    “Αγιάσατε πόλεμον και εξεγείρατε τους μαχητάς”.                                                                                                                                           
                                                                      Αγία Γραφή

Χαμός! Δεν ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις το νοίκι ή τη ΔΕΗ; Την εφορία ή το φροντιστήριο των παιδιών; Το δάνειο ή να βάλεις πετρέλαιο; κάτι από ό,τι χρωστάς γενικότερα ή να εξασφαλίσεις τρόφιμα για το σπίτι;. Να πληρώσεις τη δόση για τα χαράτσια ή το φαί των παιδιών σου; Το χαράτσι ή φάρμακα για την άρρωστη μάνα σου;  Η σχιζοφρένεια  έχει απλωθεί στα σπίτια μας. Δεν υπάρχει πια κανένας έντιμος νοικοκύρης. Όλοι είναι εν δυνάμει κλέφτες για τους κυβερνώντες και τα αφεντικά, τους περίφημους δανειστές. Όλοι οι έλληνες είναι ΠΡΩΤΑ κλέφτες μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε πλέον τα κάγκελα της φυλακής που είναι για τους λεβέντες. Το εισόδημα είναι πια προϊόν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Έχεις σύνταξη; Για να τσεκάρουμε αν πρέπει να έχεις. Μισθό;  Γιατί έχεις ακόμα μισθό ; Ύποπτος. Γιατί έχεις κάτι στην άκρη; Μήπως δεν ήσουν εργαζόμενος αλλά νονός της νύχτας; Μήπως η γιαγιά έκανε μπίζνες σε ύποπτα στέκια τις νύχτες; Μήπως ο παππούς ήταν μασκοφόρος ληστής;
Μας έβαλαν να πληρώνουμε το σπίτι που χτίσαμε με τον κόπο τον δικό μας ή με θυσίες οι γονείς μας, δυο και τρεις φορές από τους φόρους για ένα κράτος που πάτο και χορτασμό δεν έχει.
‘Εκοψαν στη μέση τη σύνταξη που τους έχεις πληρώσει σαράντα χρόνια με τις κρατήσεις και τους φόρους. Έκοψαν την περίθαλψη και σε αναγκάζουν να πληρώνεις για να πας στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο όταν ορδές λαθρομεταναστών που δεν έχουν πληρώνουν πεντάρα Σε πετάξανε στα σκουπίδια να βρεις ένα πιάτο φαγητό, να ζητιανέψεις δανεικά για τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ , το λογαριασμό που τα κόμματα δεν πληρώνουν.
Πούλησες ή μάλλον ξεπούλησες, διότι σήμερα δεν πουλάς, αλλά ξεπουλας όπως στην κατοχή,τα χωράφια σου, το διαμερισματάκι που κρατούσες για την κόρη σου, το εξοχικό που φύλαγες για τα γεράματά σου, να βγαίνεις να σκαλίζεις το μποστάνι σου. Σου πήραν τη ζωή σου, τη χαρά σου, το χαρτζιλίκι που έδινες στα εγγόνια σου. Σου άρπαξαν το ταβερνάκι που πήγαινες την Κυριακή με τους φίλους σου, σου πήραν την μπουκιά από το στόμα, σου στέρησαν τις διακοπές που θα πήγαινες το καλοκαίρι με τα παιδιά σου. Και το κρασάκι που έπινες κι άνοιγε η καρδιά σου έγινε φαρμάκι αν πνίξεις τον πόνο σου
Μαράζωσες, θύμωσες, θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο γιατί τους άκουσες και πήρες δάνειο για να μεγαλώσεις το μαγαζί σου, γιατί έβαλες το εφάπαξ σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου (εγγυημένη επένδυση!…), γιατί έπαιξες το κομπόδεμά σου στο χρηματιστήριο όταν ο υπουργός με το χαμόγελο της οδοντόκρεμας σε διαβεβαίωνε ότι η είσαι αντάξιος των χρηματιστών της Νέας Υόρκης. 
Αν όχι σήμερα, αύριο, όταν τελειώσουν κι αυτές οι λιγοστές οικονομίες, όταν ξεπουλήσεις και το δαχτυλίδι του γάμου σου, και το σταυρό της μάνας σου, τότε θα ‘ρθούν τα κοράκια να σε πάνε στον ανακριτή για τα βιβλία που διαβάζεις κι αμφισβητούν την αυθεντία του σάπιου καθεστώτος τους, για τις πετσέτες και τα φλυτζάνια και τις ζωγραφιές που έχεις σπίτι σου, για το σταυρό που φοράς στο λαιμό σου που είναι ρατσιστικός και τους ενοχλεί. Αυτή είναι η κάλπικη δημοκρατία τους.
Κοιμάσαι και δεν θέλεις να ξυπνήσεις, κλείνεις τα μάτια και βλέπεις εφιάλτες. Ήρθε χειμώνας και τουρτουρίζεις, δούλεψες και γι’ αυτό το κράτος σε μισεί, είσαι λέει ανάξιος, μαζί τα φάγατε και τώρα πρέπει εσύ να πληρώσεις το λογαριασμό. Κλείνεις τα μάτια και πετάγεσαι απ’ τον δικαστικό επιμελητή που θα χτυπήσει για να σου πάρει το σπιτάκι σου, τα όνειρά σου, τη ζωή σου.
Ο τρόμος δεν έχει τελειωμό. σε θέλουν φοβισμένο τα κανάλια τους, να λες ευχαριστώ που σου έκοψαν κι αυτό το μήνα εκατό κι όχι διακόσια ευρώ, να λες ευχαριστώ που σε αφήνουν να αναπνέεις, που το κράτος που αυτοί χρέωσαν θα πάρει και αυτό το τρίμηνο δανεικά που εσύ και τα παιδιά σου πρέπει λένε να πληρώσεις.
Μιλάμε για κρίση βουλιμίας αρπακτικών. Κι όλοι προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πως στο διάολο χρωστάμε τόσα πολλά μέσα σ’ ένα ξημέρωμα; Ψυχοπαθείς έχουν αρπάξει τα πληκτρολόγια στις εφορίες και κόβουν κρέατα;Έχουν  μετατρέψει τους δημόσιους λειτουργούς σε Ιαβέρηδες και τον απλό πολίτη σε Γιάννη Αγιάννη.
Κι όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι και καθηγητάδες και σπουδαγμένοι στα Χάρβαρντ και στα Λονδίνα, μασουλάνε σήμερα απ’ τα ντουλάπια σου και γεμίζουν τις σαπιοκοιλιές τους με τον κόπο σου. 

Δεκάδες υπουργοί, πρωθυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι έβαλαν τις τζίφρες τους με το αζημίωτο για να πάρει η χώρα δάνεια, γιατί είναι λέει δυνατό και ισότιμο μέλος της Ευρώπης. Και κάνεις από τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ δεν έφερε ποτέ αντίσταση στην από σχέδιο υποδούλωση της πατρίδος μας μέσω των συνεχών και ανεξέλεγκτων δανεισμών της. Και ΚΑΝΕΙΣ πρωθυπουργός, κανείς υπουργός των οικονομικών και της οικονομίας, δεν κλήθηκε από τους υπαλλήλους της «ανεξάρτητης» και «αδέκαστης» δικαιοσύνης να λογοδοτήσει, να πληρώσει για το πλοίο «Ελλάς» που έριξε στα βράχια. ΑΥΤΟΙ είναι οι εφιάλτες σου. Οι εφιάλτες οι δικοί σου και του αδελφού σου και των φίλων σου, κι ολόκληρου του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου