Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Στ' άρματα,στ' άρματα...Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ  των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon.

Ποια όμως είναι η JPMorgan και ποιες απόψεις-θέσεις εκφράζει;
 

Έκθεση της JPMorgan, δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα.στέλνοντας σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς:Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία !
Η ανάλυση κάνει ξεκάθαρα λόγο για «δημοκρατικό πλεόνασμα» στις χώρες του Νότου και για «προβλήματα» πολιτικής και νομικής κληρονομιάς, που καθυστερούν την «επιτυχία» των επιβαλλόμενων «διαρθρωτικών» προγραμμάτων.
 Η ανάγνωση αποσπασμάτων από το Σώμα της Έκθεσης προκαλεί τρόμο: « Για να έχει μέλλον η μακροπρόθεσμη επιβίωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τα «πολιτικά χαρακτηριστικά» των χωρών αυτών πρέπει να αμβλυνθούν. »
Τον Μάϊο του 2013 η Έκθεση διαπίστωνε με πικρία ότι «η διαδικασία πολιτικής «αλλαγής» (βλέπε. Δημοκρατικής εκτροπής)είναι ακόμη στα σπάργανα.»
Από το Σεπτέμβριο του 2013 η Κυβέρνηση, σε ανοικτή συνεργασία με τα παγκόσμια τραστ συμφερόντων ,χτίζει με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα το σκηνικό για την αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα, με πρόσχημα πάντα την διαφύλαξη της μνημονιακής «ομαλότητας».
Μετά το «θα τους λιώσω», ο Πρωθυπουργός δήλωσε από τις ΗΠΑ «το «αριστερό» άκρο πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα» .
Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πλήρη αυταρχοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στη χώρα βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του Πρωθυπουργού.


Το σχόλιον στο video…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου