Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Και τα βρακιά...

Τζόρτζιο ντε Κίρικο= μυστήριο & μελαγχολία ενός δρόμου


ΗΛΘΑΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Την εποχή, που μεσουρανούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε προεκλογική ομιλία του είχε πεί το αμίμητο εκείνο: "Τσοβόλα, δώστα όλα".Σήμερα φθάσαμε πια στο πάτο της αβύσσου. Σήμερα το σλόγκαν των δανειστών μας είναι "Ελλάδα, στα πήραμε όλα!" 
_Έλληνες αδελφοί μου, τα χειρότερα έρχονται! Αντιστάσεως μη ούσης, θα μας πάρουν και τα "βρακιά" μας (Παρακαλώ, να μου συγχωρείστε την έκφραση. Είναι ο μοναδικός τρόπος, για να εκφράσω την αγανάκτησή μου)."Είναι νοητό, γράφει πολύ εύστοχα ο κ. Βασ. Κόκκινος, τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, να αξιώνει η Τρόϊκα να φορολογούνται οι νέοι των 18 ετών, έστω και αν είναι άνεργοι ή να φορολογούνται οι γονείς τους με φόρο δωρεάς, διότι τους συντηρούν;" (Εστία, 28 Ιουνίου 2013). Και εμείς προσθέτουμε: Είναι λογικό ο πατέρας, που ζεί στην Επαρχία, να πληρώνει φόρο δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο, επειδή  έχει ενα διαμερισματάκι στην Αθηνα και σήμερα το χρησιμοποιεί ο φοιτητής γυιός του;
_Η Ελλάδα μοιάζει με την αγελάδα, που το αφεντικό της την αρμέγει συνεχώς, αλλά ούτε την ταΐζει, ούτε την ποτίζει! Τί θα γίνει λοιπόν; Η αγελάδα αυτή πολύ σύντομα θα τα τινάξει! Αυτό θα γίνει τώρα με την Ελλάδα μας, δηλ. με τον καθένα μας! 
_Μοναδική σανιδα σωτηρίας μας είναι η εν μετανοία επιστροφή στο δρόμο του Θεού. Θεοποιήσαμε το χρήμα και φθάσαμε στην πτώχευση! Ας ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του Θεού για να διορθωθή η ζωή μας. Το εξομολογητήριο μας περιμένει! Η επιστροφή του Ασώτου υιού ας γίνει ο οδηγός μας. Ο Φιλάνθρωπος Θεός μας περιμένει με ανοικτές τις αγκάλες Του. Αμήν! 

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 10 Ιουλίου 2013  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου